Украина и Молдова готовы активизировать сотрудничество

18.05.2001, 17:49

Основной темой встречи 18 мая главы Государственной комиссии Украины по вопросам оборонно-промышленного комплекса, главы Межведомственной комиссии по вопросам урегулирования конфликта в Приднестровском регионе Владимира Горбулина с Президентом Республики Молдова Владимиром Ворониным были вопросы углубления торгово-экономического сотрудничества. (укр.)

Молдова займає шосте місце серед торгівельних партнерів України по СНД. У 2000 році двосторонній товарообіг збільшився відносно з попереднім роком на 42,6% і склав $210 млн. За перший квартал поточного року українсько-молдовський товарообмін збільшився у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 27,8%. Однак, сучасний рівень зовнішньоекономічного співробітництва ще не відповідає вимогам і потенціалам обох держав.

В ході зустрічі йшла мова про те, що між Україною та Молдовою є багато підписаних документів, які, на жаль, не всі працюють і дуже важливо наповнити практичним змістом 55 урядових домовленостей, які на сьогодні вже підписані. Обидві сторони виявили зацікавленість в активізації роботи по реалізації Програми довготермінового економічного співробітництва між Україною та Молдовою на 1998-2007 роки, впровадження нових, перспективних форм співробітництва.

Також під час розмови був зроблений акцент на забезпеченні для мешканців України і Молдови перетинання кордону без зайвих перешкод.

Володимир Горбулін запропонував провести найближчим часом робочу зустріч голів двох урядів для всебічного обговорення питань, які потребують першочергового вирішення, а також висловив готовність українського уряду плідно співробітничати з новим урядом Молдови на чолі із Прем'єр-міністром Василе Тарлєвим. Президент Республіки Молдови підтримав цю пропозицію.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також