Нарушение техники безопасности стало причиной гибели шахтеров

19.05.2001, 13:59

Правительственная комиссия по расследованию причин аварии на шахте им. Кирова во главе с Вице-премьер-министром Украины Олегом Дубиной во время рабочей поездки по Донецкой области сделала заключительные выводы о причине аварии, которая произошла 5 мая. (укр.)

Порушення техніки безпеки при проведенні гірничих робіт стало причиною аварії на шахті ім. Кірова, про це заявив після засідання Урядової комісії Олег Дубина. Він також повідомив, що всупереч забороні спеціалістів, проводились роботи на вугільному пласті шахти, де згодом і відбувся раптовий викид метану. Датчик, який визначає рівень загазованості у шахті, був встановлений на відключення електропостачання при концентрації метану у повітрі, що суттєво перевищує встановлені граничні норми. І тому не спрацювала автоматика відключення електроенергії в шахті. Після виникнення іскри через велику концентрацію метану в шахті стався вибух.

Олег Дубина повідомив, що комісія визначила винних у цій трагедії та їх прізвища будуть оголошені після того, як у Києві буде підписано відповідний акт. За словами Віце-прем'єр-міністра, всі питання, які стосуються сімей постраждалих вирішені та хід ремонтних робіт, які проводяться сьогодні, визнано задовільним.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також