Киевские АТС объединяются в кольцо

23.05.2001, 15:47

На этой неделе в столице Украины планируется открыть Киевское магистральное транспортное кольцо связи. (укр)

Магістральне кільце має об'єднати в єдину мережу всі столичні АТС. Технологічно до його складу входить 4 потужні транзитні комутаційні станції (АТС), понад 120 км волоконно-оптичних ліній зв'язку, системи передачі SDH. Швидкість передачі кільцем становитиме 150 Мбіт/с. Системи кільця на сьогодні вже повністю змонтовані, однак поки що до нього приєднана не вся міська АТС. За даними заступника генерального директора "Укртелекому" Олега Проживальского, їх приєднання (переключення) планується завершити впродовж 2-3 місяців.

За словами О. Проживальского, існуюча міська телефонна мережа Києва надзвичайно перевантажена. Без введення в дію магістрального кільця місто не має можливості розпочати експлуатацію жодної нової АТС, оскільки додаткове навантаження погіршує якість зв'язку і створює інші незручності. Зокрема, поки що не може бути введена в дію вже змонтована міська АТС загальною місткістю 80-120 тис. телефонних номерів.

Введення у столиці магістрального кільця, за даними О. Проживальского дозволить також вирішити низку проблем, пов'язаних з інтенсивним розвитком Інтернет та мобільного зв'язку, адже лише торік у Києві додалося 500 тис. абонентів мобільного зв'язку.

У середині минулого року "Укртелеком", компанія "Siemens" (Німеччина) та україно-німецько-російське СП "МКМ Телеком" (Вишгород) підписали спільний контракт на постачання обладнання для Київського магістрального транспортного транзитного кільця зв'язку. Загальна сума контракту становить понад 18 млн. євро.
По информации УНИАН.

Читайте також