Польша и Украина будут обустраивать границу на европейский манер

24.05.2001, 10:33

Во Львове прошла конференция, на которой рассматривались вопросы расширения Европейского союза на Восток. Участие в форуме принимали эксперты из Украины, Польши, Германии и Франции. (укр.)

Це одна з низки конференцій, організованих за сприяння Фонду Генріха Бьоля, які піднімають проблематику кордону. Цього разу учасники форуму намагалися розглянути досвід німецько-французького примирення і налагодження прикордонної співпраці. Розглядалися питання перенесення цього досвіду на взаємини між німцями й поляками та між поляками й українцями.

Одну з проблем, які постануть після входження, зокрема, Польщі до Євросоюзу, змалював головний організатор конференції, керівник відділу зовнішніх зв'язків Львівської мерії Тарас Возняк: "Це може знищити дуже багато спільних підприємств, і в Україні, і в Польщі сотні тисяч людей фактично втратять роботу".

23 травня учасники конференції відвідали КПП україно-польського кордону, щоб безпосередньо ознайомитися з його структурою та функціонуванням. Про це повідомляє "Deutsche Welle".

Читайте також