"Экономизация" в действии

05.05.2001, 11:14

Министерство иностранных дел Украины приняло решение открыть новые генеральные консульства государства в немецких городах Франкфурте и Гамбурге. (укр.)

Це спростить процедуру ділового співробітництва і взаємних поїздок громадян, оскільки нині в Німеччині перебуває на заробітках чимало українських громадян, а також і нових громадян Німеччини, які мають родичів в Україні. У Франкфурті й Гамбурзі розташовано загалом понад сто представництв інших країн, Франкфурт дає притулок Центрально-Європейському банку та ще десятку потужних фінансових установ, у Гамбурзі міститься міжнародний суд з морських справ, інші центри ділової активності.

Нові консульства вписуються у концепцію "економізації зовнішньої політики України", до якої Президент Кучма невтомно закликає з 1996 року. Схожими кроками у просуванні економічних інтересів були нещодавно відкриті консульства у Шанхаї (Китай) і посольство у Нігерії, в перспективі - організація місій у Таїланді й Малайзії.

Як стало відомо кореспонденту "УМ" з неофіційних джерел у МЗС, українській "економізації" необхідна також присутність у Центральній Америці, де досі немає жодного нашого консульства. Країною такого є сенс обрати Панаму з її світовим транспортним вузлом - Панамським каналом. А от генконсульство у Куритибі, столиці бразильського штату Парана, де мешкає чимало українських емігрантів, не виправдовує себе. Через значну віддаль і невисокий рівень життя бразильські українці підтримують лише поодинокі контакти з батьківщиною.
Максим Карась.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також