Всеобщая информатизация школ

07.05.2001, 16:01

Кабинет Министров Украины на заседании 6 мая утвердил Программу информатизации общеобразовательных учебных заведений, компьютеризации сельских школ на 2001-2003 годы. (укр.)

Міністр освіти та науки Василь Кремень повідомив, що з метою експериментальної апробації подальшого розвитку комп'ютерно-інформаційного і телекомунікаційного середовища системи інформатизації шкіл Програмою передбачається створення мережі 400 пілотних загальноосвітніх шкіл. Крім того, планується встановити 2900 навчальних комп'ютерних комплексів у сільських навчальних закладах.

Програмою передбачається також подальша інформатизація навчального процесу, створення комп'ютерно орієнтованих методик навчання, підручників та засобів формування інформаційних ресурсів підтримки навчального процесу. Міністерство освіти оголосило конкурс на створення таких програм, електронних підручників.

Загальна вартість робіт Програми оцінюється більш як в 170 мільйонів гривень, але, на думку Міністра, ці цифри слід розглядати як мінімальні на ці роки.

Базовою моделлю навчального комп'ютерного комплексу буде вісім комп'ютерів для учнів та дев'ятий для вчителя, підкреслив Міністр.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також