Два года условно без права писать

11.06.2001, 18:07

Редактору "Свободы" суд присудил два года лишения свободы (условно), а также лишение права писать и занимать должности в средствах массовой информации на этот срок. (укр.)

Як повідомляє українська служба радіо "Свобода", саме таке покарання отримав головний редактор тижневика "Свобода" Олег Ляшко. Вирок Мінського райсуду Києва оголошено після повторного розгляду кримінальної справи, порушеної у липні 1997 року, у якій Ляшко звинувачувався у наклепі на колишнього виконуючого обов'язки Прем'єр-міністра Дурдинця та начальника УВС Одеської області Григоренка. Доречно нагадати також, що у грудні 1999 року відомий своєю критичністю й опозиційністю журналіст був виправданий у цій кримінальній справі суддею Печерського райсуду Миколою Замковенком.

Після оголошення вироку Ляшко заявив: "Я абсолютно впевнений, що це політична справа, оскільки ніякого злочину я не вчиняв, ніякого наклепу. Думаю, що це з подіями навколо Замковенка не пов'язано, я впевнений, що це пов'язано з позицією нашої газети. У грудні 1999 року я був виправданий по цій кримінальній справі. Після цього прокуратура оскаржувала вирок Замковенка, міський суд скасував цей виправдальний вирок, направив справу на повторний розгляд до Мінського райсуду, і от сьогодні такий фінал цього розгляду.... Це так мене привітали з Днем журналіста". Він також зазначив, що вважає таке рішення суду "давньою кампанією на знищення незалежних ЗМІ". "Ми будемо оскаржувати цей судовий вирок, хоча сподіватися на те, що він буде скасований, підстав мало", - додав Олег.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також