Год свободы слова. Только один год?

13.06.2001, 18:02

Международная федерация журналистов провела в Сеуле XXIV международный конгресс "Журналистика в информационном столетии". (укр.)

Голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко, який приймав участь у конгресі в корейській столиці, запропонував МФЖ звернутися до ООН із закликом оголосити 2002 рік Роком утвердження свободи слова, а також встановити Міжнародний день пам'яті загиблих журналістів та відзначати його у першу п'ятницю вересня. Крім того, на його думку, Федерація має видати книгу про загиблих у ХХ сторіччі журналістів і викарбувати їхні імена на стелі у Нью-Йорку. Це буде даниною пам'яті загиблих за свободу слова, зазначив Лубченко.

У голови української Спілки журналістів є й інші пропозиції - започаткувати міжнародну премію для журналістських організацій та ЗМІ, які ведуть боротьбу за свободу слова. Ігор Лубченко також висунув пропозицію МФЖ звернутися до лідерів держав, голів парламентів та урядів із закликом створити умови для безперешкодної діяльності журналістів та мас-медіа. "Лише спільними зусиллями ми можемо протидіяти порушенню з боку державних, політичних або кримінальних структур фундаментального права людини на свободу слова", - сказав голова НСЖУ на конгресі.
По материалам газеты "Україна молода".

Читайте також