"Жигули" по-херсонски

15.06.2001, 13:56

На частном предприятии "Анто-Рус", которое до недавнего времени принадлежало Херсонскому суднозаводу, собрано две первые автомашины модели ВАЗ-2106. (укр.)

Це стало початком серійного випуску популярної в народі марки авто. Виробництво "жигулів" ведеться на високопрофесійній основі. Цьому, зокрема, сприяє й тісне співробітництво херсонців із Волзьким автозаводом.

Офіційний продаж "шісток" планується розпочати в липні, а до кінця нинішнього року їх має зійти з конвеєра понад дві тисячі. В найближчій перспективі, завдяки вдосконаленню технології виробництва, "анторусівці" планують довести щорічний випуск "жигулів" до 25 тисяч і запевняють, що ринок збуту для них є. До речі, вартість ВАЗу херсонського розливу становить $3,8 тисячі.

Відрадно, що поява нового в Херсоні заводу не лише забезпечить роботою понад дві тисячі чоловік, а й сприятиме ефективнішій діяльності інших підприємств. Так, фірма "Сада" постачатиме автовиробникам акумулятори. Чимало необхідних вузлів і агрегатів до "жигулів" уже зараз готові запропонувати херсонські заводи "Електромаш" та завод карданних валів, новокаховський "Сокіл" тощо.
Микола Нечипуренко. Херсон.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також