Талоны будут стоить дороже, а кататься можно будет больше

02.06.2001, 12:12

С 1 июня в Киеве на всех видах наземного транспорта ввели талоны единого образца. (укр.)

Досі трамвай - тролейбус - фунікулер та автобус мали власні проїзні квитки. Але оскільки столичні автопарки та електродепо нині реформуються в єдине комерційне підприємство "Київпастранс", "дробити" далі плату за проїзд немає ніякого сенсу.

Вартість разової поїздки лишиться "старою" - по 50 копійок. Щоправда, в продажу будуть талони й по одній гривні. По них можна буде прокататися двічі. Відповідно, вони будуть більші за розміром - для подвійного "прокушування" компостером. Проте 1 червня в тролейбусах та автобусах кондуктори ще продавали талони старого зразка (вони будуть дійсними до повного використання запасів, але кожен на "своєму" транспорті). В Головному управлінні транспорту столиці це пояснюють тим, що загалом процес забезпечення транспортників новими талонами розтягнеться на кілька днів.

У майбутньому кількість видів "довгограючих" проїзних талонів планується розширити (на 5,10 поїздок тощо). Але для цього необхідно переобладнати міський транспорт новими компостерами, які вибиватимуть дату і час поїздки, а не дірочки.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також