Инвесторы просят взвешенно подходить к принятию Налогового кодекса

20.06.2001, 14:06

19 июня Председатель Верховной Рады Украины Иван Плющ принял делегацию компании "Кока-Кола Бевериджиз", которая является одним из крупнейших инвесторов в экономику нашей страны. (укр.)

Під час зустрічі І. Плющ відзначив безпідставність побоювань щодо негативного впливу зміни уряду на процес залучення інвестицій в українську економіку, наголосивши, що "динаміка інвестиційного процесу не знизилася".

І. Плющ охарактеризував як "продуману" політику довгострокового інвестування, яку обрала "Кока-Кола" в Україні. За його словами, "Кока-Кола" "була в числі компаній, що вкладали інвестиції в Україну, тоді як інші потенційні інвестори лише придивлялися до неї". Зараз, зазначив І. Плющ, "наближається час, коли буде підтверджена ефективність" такої стратегії всесвітньо відомої фірми.

Спікер парламенту пояснив свою думку тим, що українське суспільство "поступово, але неухильно, долаючи стереотипи минулого, рухається до розуміння ролі й значення інвестиційного капіталу - як вітчизняного, так і іноземного, - як засобу створення нових робочих місць, отримання стабільної зарплати, забезпечення конкуренції на українських ринках".

Звертаючись до Голови Верховної Ради, регіональний директор "Кока-Кола Геленік Боттлінг Компані" Тоні Махер закликав зважено підходити до прийняття Податкового кодексу, уникнути зростання податкового тиску на інвесторів через збільшення ставок податків, що опосередковано впливають на оподаткування інвестицій.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також