Энергетическая отрасль открыта для инвесторов

21.06.2001, 10:47

20 июня состоялась встреча Первого вице-премьер-министра Украины с Послом США в Украине Карлосом Паскуалем, на которой было отмечено, что первый раунд приватизации облэнерго в целом проведен успешно, и это стало положительным сигналом для иностранных инвесторов. (укр.)

Сторони відзначили, що в ході першого раунду приватизації обленерго було вирішено ряд важливих для іноземних інвесторів питань. Разом було встановлено добрі концептуальні рамки для вдосконалення подальшої приватизації в енергетичному секторі України. Прозорий тендерний процес, скоординований підхід до продажу енергетичних об'єктів додають впевненості у тому, що в наступних етапах приватизації участь візьмуть й стратегічні інвестори.

Разом з тим, ряд моментів викликає певне занепокоєння. Зокрема, прихована приватизація енергооб'єктів. У цьому плані Олег Дубина поінформував Карлоса Паскуаля про термінові кроки, які вживає нині держава, щоб забезпечити прозоре та конкурентне ринкове середовище в енергетиці для зарубіжних інвесторів. Збільшення обсягів іноземних інвестицій є одним з пріоритетних напрямів діяльності уряду, підкреслив Перший віце-прем'єр-міністр.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також