"Гуманизм в медицине" - к визиту Святейшего Отца

21.06.2001, 14:24

Сегодня, 21 июня, во Львовском национальном университете им. И. Франко начинает свою работу двухдневная международная конференция под названием "Гуманизм в медицине". (укр.)

Захід організований з нагоди візиту в Україну Папи Римського Іоанна Павла ІІ. Учасників науково-богословського форуму вітатимуть кардинал Мар'ян Яворський та Блаженніший Любомир кардинал Гузар.

Заплановано, що під час конференції виступатимуть учені-медики та суспільствознавці, богослови з Італії, Чехії, України. Вони заслухають та обговорять доповіді "Гуманізм у навчанні Папи Іоанна-Павла ІІ", "Відповідальне народження: наукові та етичні аспекти", "Наукові аспекти відповідального народження - світовий досвід і реалії України", "Моральні та правові аспекти допоміжних репродуктивних технологій", "Використання стамінальних клітин у медицині і богослов'ї: наукові та етичні аспекти", "Сучасний стан використання стовбурових клітин у медицині", "Медична культура як нагода для дидактики гуманізму", "Етичні аспекти генетичної інженерії людини", "Гідність людської особи та деякі межові медичні практики".

Серед організаторів та учасників конференції будуть учені та богослови, котрі представляють Католицький університет св. Серця (Італія), університет Тор Вергата (Рим, Італія), Трнавський університет (Чехія), Львівський національний університет ім. І. Франка, Львівський державний медичний університет ім. Д. Галицького, Львівську богословську академію. Конференція проходить за підтримки Патріаршої комісії у справах молоді Української греко-католицької церкви.
Юрій Сумик. Львів.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також