США и в дальнейшем будут поддерживать Украину на пути реформ

21.06.2001, 12:51

Делегация Украины во главе с руководителем Администрации Президента Украины Владимиром Литвином провела в Вашингтоне встречу с членами Американско-украинского бизнес-совета - организации, в состав которой входят такие известные компании США, как "Каргил", "Филип Морис", "Вестингхауз" и другие. (укр.)

В ході зустрічі з боку української делегації було наголошено на незворотності курсу реформ, що відбуваються в нашій країні. Представники американських ділових кіл відзначили успіх реформаторських зусиль в енергетичному та аграрному секторах української економіки і запевнили, що сприятимуть збільшенню американських інвестицій в Україну.

У Вашингтоні також відбулися зустрічі глави української делегації Володимира Литвина з першим заступником Держсекретаря США Річардом Армітиджем, сенаторами Річардом Лугаром та Джоном Маккейном, членом Палати представників Марсі Каптур.

Відповідаючи на запитання кореспондента "Інтерфаксу" про враження від своєї зустрічі з Річардом Армітиджем, Глава Адміністрації Президента України сказав, що дуже задоволений її результатами. Відбувся відвертий і конструктивний обмін думками.

- Ми можемо говорити про близькість поглядів на основні міжнародні проблеми. Зокрема, ми вітаємо зближення між Росією та США, оскільки це відповідає нашим спільним інтересам. Ми почули від американської сторони слова підтримки реформаторських зусиль Президента та уряду України.

- Я вважаю, підкреслив Володимир Литвин, що суть американської позиції передають слова пана Армітиджа: "Ми будемо робити все можливе, щоб підтримати Президента Леоніда Кучму та його Адміністрацію". Принципово важливо, що США не висувають ніяких вимог ані щодо змісту, ані щодо темпів реформ, і чітко усвідомлюють реальні труднощі на шляху їх здійснення. Ми розуміємо, що наш поступ на шляху реформ забезпечить дальшу підтримку України Сполученими Штатами.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також