Вступление Украины в ВТО: перспективы и последствия

26.06.2001, 10:42

Сегодня, 26 июня, в помещении Верховной Рады Украины проходит международная конференция "Вступление Украины в ВТО: перспективы, последствия и связанные с этим задачи", организованная парламентским Комитетом по иностранным делам совместно с Украино-европейским консультационным центром. (укр.)

В конференції братимуть участь представники Комітетів Верховної Ради України, які безпосередньо займаються пов'язаними з СОТ питаннями. Зокрема, плануються виступи голів парламентських Комітетів у закордонних справах Ігоря Осташа та економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій Олексія Костусєва. Крім того, запрошено урядовців, вчених, представників ЗМІ та неурядових громадських об'єднань, представників підприємств приватного сектору.

В ході конференції обговорюватимуться питання пріоритетних завдань, які має реалізувати наша держава в процесі вступу до СОТ, а також проблеми технічних бар'єрів між Україною та СОТ в галузях, зокрема, сільського господарства, торгівлі, тарифів та прав інтелектуальної власності.

Як зазначив О. Костусєв, коментуючи питання вступу України до СОТ, ця проблема "потребує дуже суттєвої роботи Комітету в галузі законодавчого забезпечення цього процесу".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також