Уимблдон-2001 говорит по-украински

25.06.2001, 17:22

Впервые нынешним летом вся Украина имеет возможность наблюдать за событиями популярного Уимблдонского турнира по теннису. (укр.)

Унікальність відкритого чемпіонату Англії полягає в тому, що цей турнір, який проходить в Уїмблдоні з 1877 року, відбувається на трав'яних кортах просто неба. Ця консервативна англійська традиція є важливою складовою чемпіонату, і все більше відомих у великому тенісі імен бажають узяти участь у цьому турнірі.

З-поміж українських тенісистів до Англії виїхали Андрій Медведєв, Олена Татаркова та Тетяна Перебийніс. В одиночному розряді дівчата завершили виступи на попередній стадії, Татаркова гратиме ще в парі, Медведєв же проводив матч проти англійця Джеймі Дельгадо 25 червня. Втім, Андрієві можна поспівчувати: в разі перемоги він виходить на Андре Агассі. У подальшому на корти Уїмблдону Федерація тенісу України сподівається вивести нашу талановиту молодь: Володимира Бондаренка й Ольгу Селіванову 1987 року народження, які зараз проходять випробування на престижних кортах Німеччини у складі збірної Європи.

Повболівати за наших допоможе Перший національний. Трансляція здійснюватиметься через супутник, що забезпечує максимальну оперативність передачі, фінальні поєдинки йтимуть у прямому ефірі, а загалом, за словами заступника директора спортивних програм НТКУ Валерія Костінова, передбачається 37 годин телетрансляцій.

Отже, з 25 червня по 8 липня на УТ-1 - свято тенісу. Уїмблдон-2001 коментуватимуть Дмитро Мірошниченко та відомий фахівець, один із тренерів Андрія Медведєва Олександр Долгополов. Завдяки участі в новому спортивному телепроекті агентства Paparazzi Media протягом двох тижнів працюватиме прес-центр турніру, а додаткову інформацію щодо перебігу змагань можна знайти у мережі Інтернет за адресою: http://www.wimbledon.com
Павло Ковальов.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також