Жребий брошен - забросим и мячи

26.06.2001, 10:42

Международная гандбольная федерация обнародовала результаты жеребьевки финальной части женского чемпионата мира, который пройдет со 2 по 16 декабря в Италии. (укр.)

Нагадаємо, що завдяки вдалому "срібному" виступу на минулорічній першості континенту збірна України потрапила "на світ" автоматично, без відбору. Разом з нею транзитом промчали команди Угорщини, Росії, Румунії та Франції, "автоматом" забезпечили собі місця у фіналі господарки італійки та чемпіонки світу норвежки.

Цікаво, що з комплектуванням складу учасниць виникли певні проблеми - замість запланованих трьох команд американські континенти делегували лише Бразилію з Уругваєм, Океанія ж взагалі в Італії представлена не буде. Її найсильніша збірна - австралійська, - визначивши для себе, що практично не матиме шансів у боротьбі з європейками та азіатками, просто відмовилися від дорогої поїздки до Старого Світу. Зате виступатиме на апеннінських майданчиках екзотична Гренландія.

"Сліпий" жереб розсіяв дві дюжини учасниць на чотири групи. Україна потрапила до групи А разом із Францією, Данією, Голландією, Китаєм та Македонією. За регламентом змагань квартет кращих із кожної групи виходить до наступного кола, і це завдання нашим європейським віце-чемпіонкам цілком до снаги, навіть незважаючи на присутність у групі таких сильних команд, як команди Данії та Франції.
Лариса Алексеєва.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також