Конец Мастера

05.06.2001, 17:49

В Херсоне совершено резонансное убийство. От рук киллеров в собственном автомобиле погиб известный в криминальных кругах Мастер, он же местный бизнесмен Александр Парчук. (укр.)

Разом із дружиною його розстріляв із пістолета "ТТ" майже впритул невідомий, внаслідок чого дворічна дитина залишилася круглою сиротою. Свого часу Парчук працював майстром в одному із сільських профтехучилищ, звідки й з'явилося його прізвисько.

Правоохоронці неодноразово притримували надміру спритного бізнесмена, він однак був на виду, мав широкі зв'язки із місцевими політиками, можновладцями, деякими журналістами. Раніше судимий Майстер фінансово підтримував козацький рух і навіть деякий час очолював Херсонський кіш Українського козацтва. Свою прихильність до Парчука виявив й голова Херсонської облдержадміністрації Олександр Вербицький, який представив громадського діяча із вельми сумнівним минулим до президентської нагороди. Врешті, й отаман не залишився в боргу перед керівником області, подарувавши йому козацьку нагайку.

Певний час діяльність Майстра широко рекламувала місцева малотиражна газета "Площа свободи", якій бізнесмен придбав комп'ютерний комплекс. Та незабаром Парчук глибоко розчарувався у фахових здібностях редактора малоповажного тижневика, який у свою чергу з такою ж завзятістю почав паплюжити благодійника.

Загибель Парчука нині намагається використати на свою користь народний депутат від Херсонщини Сергій Кириченко, у якого Майстер був помічником. Водночас він заявив по місцевому телебаченню, що міліція не потурбувалася як слід про безпеку неназваної людини. Відверто кажучи, якби діяльність Парчука не прикривали у владних колах, то правоохоронці давно б вже забезпечили екс-отаманові відповідні умови під належною охороною. Принаймні там би кілер його не дістав. До речі, за організацію цього вбивства на замовлення затримано колишнього бізнесмена і товариша загиблого Олександра К.
Микола Нечипуренко.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також