Теперь поедем по-новому

07.06.2001, 11:25

С 10 июня украинская железная дорога вводит новое расписание движения поездов, которое будет действовать до конца 2002 года. (укр.)

Наступні зміни розкладу на українських залізницях, як і в усіх європейських країнах, будуть вноситися щорічно в середині грудня.

Зі вступом у силу нового розкладу подорож займатиме менше часу. Такий подарунок пасажирам "Укрзалізниця" зможе зробити за рахунок збільшення швидкості руху залізничного транспорту. Наприклад, потяг Київ-Сімферополь буде приходити в пункт призначення на три години швидше, ніж колись, повідомили "УМ" у прес-центрі Укрзалізниці.

Найближчим часом з'явиться 10 нових складів на південному і західному напрямках. А 33 додаткові потяги, сформовані на літній період, вже тиждень перевозять відпускників.

За словами представників "Укрзалізниці", до 1 червня було відремонтовано всі кондиціонери, якими обладнана третина вагонів. У деяких потягах, що ходять на південь, з'явилися біотуалети. Серед нових послуг, які надають на українських залізницях, тепер і медичне обслуговування.

Цілком можливо, цього року не буде звичних для літнього періоду проблем із квитками. За різні зловживання керівництво звільнило майже половину касирів і провідників. Таким чином в "Укрзалізниці" намагаються уникнути спекуляції квитками і створення їх штучного дефіциту.

І, нарешті, найголовніше, тарифи на пасажирські перевезення найближчим часом збільшуватися не будуть. Лише на 10%-15% подорожчають квитки на міжнародних маршрутах. Це пов'язано з тим, що Болгарія, Польща і Німеччина підняли ціни на проїзд по своїй території.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також