Визовый режим Польши после вступления в ЕС обсуждается на конференции в Варшаве

01.07.2001, 15:21

С 1 по 4 июля в Варшаве проходит конференция "Визовый режим Польши после ее вступления в ЕС", в которой принимает участие директор Департамента консульской службы Украины Виктор Кирик. (укр.)

Ця конференція організується у відповідь на занепокоєння Президента Польщі та провідних політичних діячів країни з приводу майбутнього введення візового режиму, його можливого впливу на стосунки між сусідніми державами та наслідків для 20 мільйонів громадян України, Білорусі та Росії, які щорічно перетинають кордони Польщі.

Конференція розглядатиме як політичні, так і технічні проблеми. Основні питання для обговорення на конференції включатимуть тривалість та вартість отримання віз, категорії віз, використання технологій для покращення виконання вимог законодавства та прискорення процедури перетину кордону. Обговорюватимуться також питання терміну та вартості встановлення на кордонах сучасних автоматизованих систем.

Результатами конференції має стати візовий режим, який стане більш зручним, менш коштовним та менш тривалим як для отримання віз, так і для перетину кордону.

На конференцію запрошено представників виконавчої влади Польщі на рівні міністрів, керівників департаментів та експертів, лідерів польського Сейму. У конференції візьмуть участь високі посадові особи Європейського союзу, президент ЄС від Бельгії, представники неурядових організацій, керівники митних та прикордонних служб, представники обласних державних адміністрацій регіонів, що межують з Польщею, а також провідні політики з Угорщини та Словаччини.
Инф. Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також