Премьер-министр Украины принял делегацию Волгоградской области

11.07.2001, 12:57

Правительство Украины будет содействовать открытию торгового представительства Волгоградской области в Украине. (укр.)

Подальше поглиблення стратегічного партнерства з Російською Федерацією в цілому, а також на регіональному рівні є одним з пріоритетів діяльності уряду України, заявив 10 липня Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах під час зустрічі з офіційною делегацією Волгоградської області на чолі з главою Адміністрації Миколою Максютою. У зустрічі взяв участь також Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін.

Під час зустрічі Прем'єр-міністр України відзначив, що завдяки зусиллям Президентів обох країн, Україна та Росія за останній рік вийшли на більш високий рівень політичної довіри. Йшлося також про поглиблене співробітництво між нашими країнами, що набуває нового наповнення. В першу чергу, це стосується формування довгострокового співробітництва, з урахуванням національних інтересів кожної держави. З іншого - ринкові закономірності, які передбачають умови прозорої, рівноправної конкуренції та пошуку оптимальних рішень для створення сприятливих умов як для підприємств, так і для економіки в цілому.

Зокрема, Анатолій Кінах сказав, що буде підтримувати створення торгівельного представництва Волгоградської області в України, враховуючи той факт, що у 2000 році товарообмін між Україною та Волгоградською областю збільшився на 47,5%. Крім того, існують широкі можливості нарощування товарообміну між Україною та Волгоградською областю.
Инф. пресс-службы Премьер-министра Украины.

Читайте також