Соглашение о защите прав украинских рабочих в Португалии уже подготовлено

20.07.2001, 10:58

Состоялся первый раунд переговоров экспертов Украины и Португалии по подготовке проекта соглашения о временной иммиграции украинских граждан для работы в Португалии. (укр.)

На виконання домовленостей, досягнутих під час візиту Президента України Леоніда Даниловича Кучми до Португалії 24-27 жовтня 2000 року, 11 липня цього року в Міністерстві праці та соціальної політики України, за участю представників МЗС, відбувся перший раунд переговорів делегацій експертів України та Португалії стосовно проекту угоди про тимчасову імміграцію українських працівників для роботи в Португальській Республіці. Метою укладення зазначеної угоди є створення дієвого механізму захисту прав та інтересів українських працівників та визначення їх правового статусу під час перебування та роботи в Португалії.

Положеннями проекту угоди визначено, зокрема, чіткий механізм добору та працевлаштування наших співвітчизників в Португалії. Угодою передбачено також встановлення на тому ж рівні, який визначено законодавством Португалії для португальських працівників, умов оплати праці, соціального забезпечення, охорони здоров'я, безпеки праці тощо.

Під час переговорів делегаціями експертів в основному погоджено текст проекту угоди.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також