Завершаются учения "Щит мира-2001"

27.07.2001, 17:41

27 июля на Яворовском полигоне Западного оперативного командования Сухопутных войск Вооруженных Сил Украины состоялось официальное закрытие многонациональных командно-штабных компьютерных учений "Щит мира-2001". (укр.)

Участь в церемонії брали глави оборонних відомств України, Польщі та Румунії генерал армії України Олександр Кузьмук, Броніслав Комаровський, Іоан Пашку, а також начальник штабу ЗС США в Європі генерал-лейтенант Денієл Петроскі та військові аташе країн-учасниць.

В навчаннях, що розпочалися 15 липня і проходили в дусі програми "Партнерство заради миру", брало участь 1100 військовослужбовців з 20 країн (Азербайджан, Білорусь, Болгарія, Бельгія, Великобританія, Греція, Грузія, Данія, Італія, Казахстан, Канада, Молдова, Німеччина, Норвегія, Польща, Румунія, США, Туреччина, Швеція та Україна). В якості спостерігачів були представники від Латвії, Словаччини, Узбекистану і Чилі.

Організаційно "Щит миру-2001" складався з комп'ютерного командно-штабного навчання та окремого польового навчання для двох багатонаціональних бригад. В ході навчань було відпрацьовано сценарій проведення миротворчої операції, здійснено підготовку командирів багатонаціональних батальйонів та їхніх штабів щодо організації, контролю та тилового забезпечення таких операцій, а також проведено сертифікації українського підрозділу, що виконуватиме завдання в Косово у складі україно-польського миротворчого батальйону.

Закінчилася офіційна церемонія закриття навчань десантуванням парашутистів окремого аеромобільного полку Західного ОК з прапорами країн-учасниць "Щита миру-2001", парадом його учасників та урочистими проводами національної частини україно-польського миротворчого батальйону, який вже 2-3 серпня вирушить до Косово. Глава українського оборонного відомства генерал армії України Олександр Кузьмук привітав українських та польських військовослужбовців, які вирушають у Косово, і висловив сподівання, що їхні спільні дії будуть взірцем дружби і високого професіоналізму військовослужбовців України та Польщі.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також