Первый шаг сделан

03.07.2001, 11:27

Вышла в свет первая книга украинской "Народной библиотеки". (укр.)

Це роман відомого прозаїка Юрія Бедзика "Схрещені мечі", роман, присвячений передодню минулої війни. В книзі розповідається про те, як колишні кремлівські вожді, піддавшись тотальному обману Берліна, стали жертвою гітлерівських агресорів.

Які плани "Народної бібліотеки" надалі?

Вже підготовлений до друку роман Павла Загребельного "Юлька, або Запрошення до самовбивства". Цей роман уперше опублікував журнал "Вітчизна". Книжка глибоко філософічна, в ній порушені одвічні теми кохання, вірності, тяжких страждань, до яких призводить порушення нормальних стосунків між чоловіком і жінкою.

В "Народній бібліотеці" буде опубліковано новий, значно повніший варіант роману Юрія Мушкетика "Біла тінь". Спотворений радянською цензурою, він у радянські часи ледь осягнув головну проблему, поставлену автором, проблему трагічного в долі людини і її спромоги подолати неминучі страждання і біль.

Готовий до друку також роман нині покійного письменника і археолога Бориса Мозолевського "Скіфський степ" разом з його розповідями про пошук славнозвісної пекторалі.

"Народна бібліотека" відгукується й на незабутні трагічні події минулого. В цьому плані значне місце в її випусках займе поетичний збірник "Бабин яр", присвячений 60-й річниці відомої лиховісної біди.

Хочеться вірити, що "Народна бібліотека" матиме свого читача і стане популярною. Спонсором її є Фонд сприяння розвитку мистецтв України, очолюваний заступником голови Київської держадміністрації Анатолієм Толстоуховим.

Отже, перший крок зроблено. Хай читач знає, що "Народна бібліотека" - це його друг, який дасть змогу ознайомитися з кращими новаціями сучасного літературного процесу.
Вадим Шкода.
Инф. газеты "Урядовий кур'єр".

Читайте також