Украинскому спорту нужна финансовая поддержка

30.07.2001, 14:19

Премьер-министр Украины Анатолий Кинах провел заседание Организационного комитета по подготовке и участию спортсменов Украины в Олимпийских играх, Всемирных играх глухих, Всемирных универсиадах. (укр.)

На засіданні йшлося не лише про стан підготовки вітчизняних збірних команд до ХІХ зимових Олімпійських ігор в Солт-Лейк-Сіті та до ХХІ Всесвітньої літньої універсіади 2001 року у м. Пекін, але й про загальносистемні заходи, за допомогою яких можна суттєво поліпшити стан функціонування вітчизняної системи фізкультури і спорту. Прем'єр-міністр запропонував провести спеціальне засідання Кабінету Міністрів, на якому розглянути комплексно ці питання.

А вже зараз Міністерству фінансів та Держказначейству доручено у десятиденний термін ліквідувати заборгованість з фінансування заходів з підготовки спортсменів до ХХІ зимових і ХХVІІІ літніх Олімпійських ігор та забезпечити подальше стовідсоткове фінансування цих заходів.

Багато членів Організаційного комітету зазначали, що внаслідок малих розмірів заробітної плати кваліфіковані тренери та спортсмени від'їжджають за кордон і прагнуть виступати за команди інших країн. Відтак втрачається кадровий потенціал. Саме тому відповідним органам влади доручено розробити положення про запровадження, починаючи з 2002 року, 100 іменних стипендій для видатних спортсменів, тренерів та діячів фізкультури і спорту України.

З огляду на важливість підтримки прагнення молоді брати участь в спортивних змаганнях, Міністерству фінансів та Держкоммолодьспорттуризму доручено віднайти 400 тис. грн. для фінансування належної підготовки та участі українських збірних команд у ХХІ Всесвітніх студентських іграх 2001 року.
Инф. пресс-службы Премьер-министра Украины.

Читайте також