Для улучшения положения детей-инвалидов в Украине

01.08.2001, 10:37

Перечень медицинских показателей, которые дают право на получение государственной социальной помощи на детей-инвалидов до 16 лет, теперь будет утверждаться Министерством здравоохранения Украины. (укр.)

Таке рішення на виконання Закону України "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам" прийнято постановою уряду, чим з останнього знято невластиву функцію щодо затвердження подібних документів.

Новий перелік буде відповідати Міжнародній класифікації хвороб та споріднених проблем охорони здоров'я 10 перегляду (МКХ-10). Важливою складовою його є наявність характеристики клінічного перебігу захворювання та функціонального стану органів і систем, що обґрунтовує визнання дитини інвалідом. Захворювання та патологічний стан розподілено відповідно до терміну визнання дитини інвалідом: 2 роки, 5 років та до досягнення 16 років.

Прийняте рішення спрямоване на забезпечення гарантованої державної допомоги дітям-інвалідам до 16 років, полегшення соціального становища сімей, які виховують дітей-інвалідів.
Инф. пресс-службы Премьер-министра Украины.

Читайте також