У военных моряков Украины праздник

01.08.2001, 10:37

Сегодня, 1 августа, уже пятый раз отмечается День Военно-Морских Сил Украины. (укр.)

Святкові заходи у Севастопольському гарнізоні розпочались 31 липня урочистими зборами "На сторожі морських рубежів" та святковим концертом Ансамблю пісні і танцю українського флоту, а також творчих колективів м. Севастополя. Як і в попередні роки, цього дня групі військовослужбовців в урочистій обстановці було вручено ключі від квартир, збудованих коштом Київської міської державної адміністрації.

1 серпня на кораблях, суднах і в частинах відбудеться урочистий підйом Державного Прапору України, прапору українських Військово-Морських Сил та прапорів розцвічування. Після цього загін бойових кораблів, катерів і суден (12 кораблів, катерів і суден українських ВМС, 1 корабель і 2 катери Морської охорони Прикордонних військ України і 2 корабля ЧФ РФ) вийде в море, де українські моряки разом з шефськими делегаціями областей, міст і районів на зовнішньому рейді порту Севастополь віддадуть почесті загиблим у роки Великої Вітчизняної війни морякам, покладуть на воду квіти та вінки. Заплановано також урочисте проходження загону кораблів, катерів і суден, яхт-учасниць "козацької регати", проліт трьох літаків Бе-12, трьох вертольотів КА-27, змагання яхтсменів на приз заступника Міністра оборони - командувача ВМС України, шлюпочні перегони.

Цього ж дня жителі і гості міста-героя Севастополя та інших пунктів базування українського флоту матимуть змогу відвідати його кораблі. В цей же час відбудуться зустрічі шефських делегацій з військовими моряками.

Українські військові моряки гідно зустрічають своє професійне свято. В поточному учбовому році вони продовжують успішно виконувати поставлені перед ними завдання. Лише за останній місяць особовий склад низки кораблів і суден, літаків і вертольотів, підрозділів морської піхоти взяли участь в двох міжнародних навчаннях - "Кооператив партнер" та Сі бриз". Останні були проведені в Україні за участю представників 13 країн. Українські моряки (вертолітники морської авіаційної групи ВМС України) були одними з перших, хто прийшов на допомогу мешканцям постраждалих від повені районів Закарпаття. Восени цього року на особовий склад національного флоту чекає участь в навчанні оперативного з'єднання "за викликом" флотів чорноморських держав "Блексіфор", в навчанні ВМС України і ЧФ РФ "Фарватер миру-2001".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також