Продолжается работа над Земельным кодексом

10.08.2001, 18:26

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений продолжает работу над отдельными положениями проекта Земельного кодекса Украины. (укр.)

В Комітеті також опрацьовуються законопроекти про особливості кредитування сільського господарства, про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для АПК, про зерно та ринок зерна та інші, які планується запропонувати на розгляд Верховної Ради України протягом наступної 8-ї сесії парламенту.

Робоча група Комітету завершує підготовку пропозицій до законопроекту "Про Державний бюджет України на 2002 рік" щодо фінансування агропромислової галузі. Пропонується, зокрема, збільшити до 300 млн. грн. (тобто вдвічі порівняно з 2001 року), бюджетні кошти на компенсацію комерційним банкам пільгових ставок по кредитам сільгоспвиробникам. За його словами, також планується забезпечити виділення для потреб АПК не менше 5% коштів видаткової частини Державного бюджету 2002 року, як це передбачено Законом України "Про стимулювання розвитку сільського господарства на період 2001-2004 років".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також