Государственную поддержку местному самоуправлению

31.08.2001, 17:15

Президент Украины Леонид Кучма подписал Указ "О государственной поддержке развития местного самоуправления в Украине". (укр.)

Цим затверджено відповідну Програму та створено робочу групу. Її керівником призначено Першого заступника Глави Адміністрації Президента України - керівника Головного управління організаційно-кадрової роботи та взаємодії з регіонами Адміністрації Президента України Юрія Єханурова.

Документ видано з метою дальшого розвитку місцевого самоврядування як особливого фактора становлення громадянського суспільства, його державної підтримки, поліпшення умов для самостійного вирішення територіальними громадами питань місцевого значення.

Основними завданнями Програми, зокрема, є сприяння формуванню економічно достатніх територіальних громад, удосконалення механізмів управління об'єктами права комунальної власності та спільної власності їх, надання науково-методичної допомоги органам місцевого самоврядування, створення належних умов для реалізації територіальними громадами та органами місцевого самоврядування прав та повноважень, визначених Конституцією та законами України.

Програмою також передбачено проведення аналізу чинного законодавства, розроблення програми законодавчого забезпечення місцевого самоврядування, спрямованої на зміцнення його організаційно-правових і фінансово-економічних основ.

Програмою визначено виконавців і конкретні терміни реалізації її ключових положень.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також