Президент ветировал закон об инновационной деятельности

14.08.2001, 12:54

Президент Украины наложил вето на принятый 5 июля 2001 года Верховной Радой Закон "Об инновационной деятельности". (укр.)

Неможливість його підписання, зокрема, обумовлена тим, що Закон встановлює непередбачені Конституцією України повноваження Верховної Ради України та Рахункової палати щодо контролю за діяльністю уряду та центральних органів виконавчої влади у сфері інноваційної діяльності.

Крім того, положення Закону щодо формування коштів, створюваних відповідно до нього, державних інноваційних фінансово-кредитних установ не відповідають Конституції України та Бюджетному кодексу України.

Одночасно, реалізація положення Закону, що передбачає звільнення комерційних банків, які кредитують інноваційні проекти, від обов'язкового резервування сум кредиту в Національному банку України, фактично означає втручання в діяльність Нацбанку. Зазначена норма не відповідає впроваджуваній у практику діяльності банківської системи України ідеології і може призвести до розбалансування банківської системи.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також