Международные спортивные игры стран СНГ в этом году принимает Киев

18.08.2001, 13:00

7-11 сентября 2001 года в г. Киеве состоятся Международные спортивные игры стран СНГ, в которых примут участие спортсмены из Украины, стран Содружества, Балтии и дальнего зарубежья. (укр.)

З метою поглиблення інтеграції держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав (СНД) у галузі фізичної культури і спорту у 1993 році було започатковано проведення Міжнародних спортивних ігор країн СНД під гаслом "У Співдружності - мир і здоров'я".

Перші такі Ігри приймала столиця Російської Федерації Москва у 1993 році. Через шість років у червні 1999 року Міжнародні спортивні ігри країн СНД відбулися у м. Мінську.

Спортсмени України успішно виступили на Іграх в Мінську, де здобули 10 золотих, 7 срібних і 5 бронзових медалей.

Виконавчий комітет Співдружності Незалежних Держав і Міжнародна Конфедерація спортивних організацій звернулись до Президента України Л. Д. Кучми і Прем'єр-міністра України у червні 1999 року з пропозицією провести Міжнародні спортивні ігри у 2001 році у м. Києві. Пропозиція була підтримана.

Позитивне рішення з цього питання прийняв і Організаційний комітет з підготовки та участі спортсменів України у ХХVII літніх Олімпійських та ХI Параолімпійських іграх.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2001 року No. 76-р, Міжнародні спортивні ігри будуть проведені у м. Києві 7 - 11 вересня п.р., в яких очікується участь спортсменів з України, країн СНД, Балтії і дальнього зарубіжжя.

В межах терміну Ігор відбудуться: спортивні змагання з 11 видів спорту. Чоловіки будуть змагатися з 10 видів спорту, жінки - з 7, сімейні команди - з 5; відбудеться легкоатлетичний масовий пробіг.

Велике свято урочистого відкриття Ігор відбудеться 8 вересня на естраді біля арки "Дружби народів", закриття Ігор - в Київському міжнародному центрі "Український дім" - 10 вересня.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також