Ответственность за погашение долгов по зарплате должна лежать на директорах предприятий

02.08.2001, 10:29

Президент Украины наложил вето на Закон Украины "О погашении задолженности по заработной плате и другим видам денежных выплат". (укр.)

Нещодавно Верховна Рада України подала Президентові України на підпис прийнятий 11 липня 2001 року Закон України "Про погашення заборгованості із заробітної плати та інших видів грошових виплат".

Всебічно підтримуючи нагальну необхідність вирішення цих питань, глава держави був вимушений застосувати право вето і повернути даний Закон Верховній Раді України для повторного розгляду.

Такий крок був зумовлений тим, що Закон не враховує реалій сьогодення, а створює лише ілюзію бажання допомогти людям і носить характер уявного гасла.

Якщо бюджетні можливості дозволяють погасити заборгованість із заробітної плати, то на повне погашення всіх інших соціальних боргів, які майже в 10 разів більше боргів по зарплаті, коштів немає. І де їх взяти депутати не знають.

Не погодився Президент України і з пропозицією парламенту покласти відповідальність за погашення заборгованості із заробітної плати у недержавному секторі економіки не на власників підприємств, установ і організацій, як це передбачає Конституція і закони України, а на Кабінет Міністрів України, інші органи виконавчої влади.

Президент України вважає необхідним врегулювати і це важливе питання, керуючись конституційними нормами.

Спираючись на викладене, глава держави звернувся до Верховної Ради України з цілком обґрунтованими вимогами щодо усунення вказаних зауважень.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також