"Собственный дом" в селе

02.08.2001, 14:17

В соответствии с распоряжением правительства Вице-премьер-министр Леонид Козаченко возглавит межведомственную координационную комиссию по вопросам поддержки индивидуального жилищного строительства на селе. (укр.)

Діяльність комісії сприяє значному розширенню житлового будівництва на селі. Тільки за програмою "Власний дім", підтриманою Указом Президента України, нині в селах споруджується три тисячі садибних будинків. Це вдвічі більше, ніж за два попередні роки. Програма "Власний дім" дає можливість сільським забудовникам, особливо вчителям, багатодітним та малозабезпеченим сім'ям, отримувати для зведення та газифікації житла кредит на строк до 20 років під 3% річних. Погашати кредит та плату за користування ним можна й власною сільгосппродукцією. Бажаючих отримати такі кредити нині налічується 14,5 тисяч.

Нова система житлового будівництва на селі надто важлива нині, коли успішно здійснюється Указ Президента України щодо прискорення реформування аграрного сектору економіки. Внаслідок цього селяни стали реальними власниками землі і виробленої продукції. За попередніми даними, в оплату за оренду земельних та майнових часток, погашення заборгованостей по зарплаті цього року їм орієнтовно буде видано 8-10 млн. тонн зерна. Все це значно розширює можливості для сільського житлового будівництва.

Вже у найближчі три роки за програмою "Власний дім" буде споруджуватися 10 тис. будинків. Окрім нових робочих місць для тисяч будівельників, це сприятиме створенню сучасних житлових умов для селян, а також збільшенню виробництва продовольства.

Слід нагадати, в Державному бюджеті на 2001 рік для надання державних пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам виділено 6,5 млн. гривень.
Инф. пресс-службы Премьер-министра Украины.

Читайте також