Во Львовской области начинает внедряться эксперимент по регистрации недвижимости

09.08.2001, 11:02

Кабинет Министров Украины одобрил распоряжение правительства о внедрении во Львовской области экспериментальной системы регистрации земельных участков, объектов недвижимости и прав на них. (укр.)

В Україні досі немає ефективної системи реєстрації земельних ділянок, об'єктів нерухомості та прав на них. Через це в ході реформ виникають проблеми щодо надійного захисту та гарантування з боку держави прав власників та користувачів (зокрема, орендарів) землі та нерухомості. Невизначеність у цьому питанні ускладнюється ще й тим, що Верховною Радою досі не прийнято закон "Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно". Тому, щоб відпрацювати практичний механізм цих процесів, Львівська область запропонувала створити у себе експериментальну систему реєстрації земельних ділянок, об'єктів нерухомості та прав на них.

Таким чином, на базі однієї області має бути відпрацьовано єдину інформаційну модель реєстрації даних, яку на сьогодні окремо ведуть місцеві органи Міністерства юстиції, Фонду державного майна, Держкомзему та Держбуду. Подібна модель сприятиме також об'єктивному оподаткуванню, інформаційному забезпеченню ринку землі та об'єктів нерухомості, створить більш привабливі умови для інвесторів.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также