10-летию Независимости Украины посвящается

25.08.2001, 11:30

В помещении Верховной Рады Украины проходят фотовыставка, выставки книг и народного творчества, которые посвящены 10-летию Независимости Украины. (укр.)

Експозиція фотовиставки віддзеркалює найвизначніші події десятилітньої історії парламентаризму в Україні, ретроспективу подій десятиріччя, що минуло. На фотовиставці демонструється 79 фотографій, представлені в тематичних рубриках: становлення державності; Україна у складі СРСР; проголошення державного суверенітету України; Україна незалежна; Голови Верховної Ради України І, ІІ, ІІІ скликань; присяга народові України; Конституційний процес в Україні; взаємодія гілок влади; міжпарламентські та міжнародні зв'язки; ЧАЕС - зона особливої уваги; український парламент: будні і свята; підготовка до свята Незалежності.

В кулуарах Верховної Ради України розгорнуто книжкову виставку "Парламентаризм і державна незалежність України". В її експозиції представлено близько 500 друкованих джерел, розміщених на 16 стелажах. На виставці експонуються видання в шести розділах за тематикою: український парламентаризм: "минуле та сучасність"; парламент у системі органів державної влади України; міжпарламентські зв'язки Верховної Ради України; органи місцевого самоврядування України; ідеї парламентаризму в працях народних депутатів України; видавнича діяльність Верховної Ради України.

У будинку парламенту також функціонує виставка зразків народної творчості, переданих обласними радами для подальшого вручення зарубіжним парламентським делегаціям.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також