Президент наложил вето на закон об альтернативных источниках энергии

03.08.2001, 14:36

Президент Украины применил право вето к Закону Украины "Об альтернативных источниках энергии". (укр.)

Законом пропонувалося звільнити підприємства, які займаються виробництвом об'єктів альтернативної енергетики від цілого ряду податків і зборів, зокрема - земельного, ПДВ, відрахувань на геологорозвідувальні роботи, що виконувалися за рахунок коштів Державного бюджету; запровадити нульову ставку ПДВ на операції з продажу товарів (робіт, послуг), що використовуються виробниками альтернативних джерел енергії. Окрім цього, запроваджувався режим пільгового кредитування суб'єктів підприємництва, які працюють у сфері виробництва енергії з альтернативних джерел з компенсацією за рахунок коштів Державного бюджету України.

Всупереч положенням Основних напрямів бюджетної політики на 2002 рік, схвалених Верховною Радою України, які передбачали встановлення мораторію на надання податкових пільг, такі пільги запроваджувалися навіть без визначення джерел їх покриття.

При цьому застосування пільгових норм цього Закону мало розповсюджуватися на необмежену кількість суб'єктів підприємницької діяльності. Запропонована Законом схема запровадження пільг не давала можливості встановити контроль за їх застосуванням, визначити чіткий порядок і процедуру адміністрування.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також