На развитие нефтегазовой отрасли Украины в 2002 году предлагают направить более 500 млн. грн.

04.08.2001, 10:42

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам топливно-энергетического комплекса, ядерной политики и ядерной безопасности рекомендовал парламентскому бюджетному Комитету предусмотреть в проекте Госбюджета на 2002 год расходы для нефтегазовой отрасли в сумме 523,7 млн. грн. (укр.)

Особливу увагу профільний Комітет звернув на необхідність фінансування завершення будівництва інфраструктури першої частини Євроазіатського нафтотранспортного коридору в сумі 110 млн. грн. та освоєння відкритих газових родовищ на шельфі Чорного та Азовського морів у сумі 98,4 млн. грн.

Ці кошти пропонується виділити на Програму завершення будівництва газопроводів-відводів з високою будівельною готовністю. 89,3 млн. грн. з загального обсягу видатків нафтогазової галузі передбачається виділити на завершення будівництва газопроводів-відводів по Чорнобильській будівельній програмі.

Комітет з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки рекомендує також виділити з держбюджету-2002 на проведення геологорозвідувальних робіт на нафту і газ кошти у сумі 210 млн. грн.

Обсяги централізованих капітальних вкладень у видатковій частині бюджету для нафтогазової галузі на наступний рік Комітет пропонує визначити в сумі 297,7 млн. грн.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також