Правительство одобрило изменения к законодательным актам по СЭЗ

09.08.2001, 10:44

На заседании Кабинета Министров Украины 8 августа утвержден проект Закона "О внесении изменений и дополнений к некоторым Законам Украины по вопросам создания и функционирования специальных (свободных) экономических зон и внедрения специальных режимов инвестиционной деятельности на территориях приоритетного развития". (укр.)

В проекті, зокрема, пропонується більш чітко визначити поняття "устаткування та обладнання". Як відомо, згідно діючого Закону про СЕЗ податкові та інші пільги поширюються на обладнання, задіяне у інвестиційних проектах. Враховуючи досить розмите формулювання цього поняття, відомі випадки, коли посадові особи підприємств через вільні економічні зони ввозили обладнання, що не мало жодного відношення до функціонування СЕЗ і не сплачували мита.

Коментуючи запропонований проект Закону, Міністр економіки Олександр Шлапак підкреслив, що ставлення уряду до вільних економічних зон залежатиме від ефективності їх функціонування. Міністр вважає, що, безумовно, надалі повинні існувати СЕЗ, котрі вже довели свою економічну доцільність. Крім того, уряд розгляне перспективи інших зон пріоритетного розвитку, серед яких ті, що, на думку спеціалістів, мають досить потужний потенціал. Інша частина СЕЗ - зони, що не виконали попередніх планів, не залучили суттєвих об'ємів інвестицій в економіку свого регіону, на думку Олександра Шлапака, повинні бути закриті.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також