"ЧИСТОЕ НЕБО" НАД ВИННИЦЕЙ

10.09.2001, 11:10

С 4 по 7 сентября в Виннице под общим командованием Министра обороны Украины генерала армии Украины Александра Кузьмука прошли командно-штабные учения "Чистое небо-2001". (укр.)

Головною метою навчань було визначено пошук найбільш ефективних та доцільних шляхів по створенню нового виду Збройних Сил України на базі Військово-Повітряних Сил та Військ Протиповітряної оборони. В ході проведення навчань були створені учбові управління об'єднань та з'єднань нового виду Збройних Сил - Головне командування ВПС, повітряні командування "Захід" та "Південь", ударно-авіаційне командування, в яких для більш об'єктивної оцінки роботи закладені різні підходи функціонування.

З метою відпрацювання питань взаємодії, підпорядкування та всебічного забезпечення до навчання були залучені органи управління Військово-Повітряних Сил та Військ Протиповітряної оборони у повному складі, а також оперативні групи Військово-Морських Сил України, командування Сухопутних військ, Південного та Західного Оперативних командувань Сухопутних військ, Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Озброєння ЗС України та Тилу ЗС України.

Під час "Чистого неба-2001" були опробуванні та вивчені форми та способи застосування нового виду українських Збройних Сил. Особливе значення буде приділятися структурі органів управління та виду в цілому, методам і засобам організації управління об'єднаннями і з'єднаннями нового виду української армії.

Результати навчань будуть враховані при доопрацюванні Програми створення нового виду Збройних Сил України, яка має бути затверджена наприкінці поточного року.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також