Второй этап ротации украинских миротворцев завершился

11.09.2001, 10:57

С 5 по 10 сентября прошел второй этап ротации украинского миротворческого контингента в Сьерра-Леоне, во время которого было заменено 224 военнослужащих 4 отдельного ремонтно-восстановительного батальона (орвб) и 96 военнослужащих 20 отдельного вертолетного отряда (ово). (укр.)

Як вже повідомлялося раніше, у липні цього року було замінено першу частину миротворчого контингенту у складі 300 військовослужбовців 4-го орвб і 24 вертолітники 20-го овз. Формування та підготовка контингенту відбувалася у місті Миколаєві, на базі Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України.

5 вересня у Миколаївській соборній церкві архієпископ Миколаївський та Вознесенський отець Пітірим відслужив молебень на благословення виконання майбутньої місії нашими миротворцями, а в ніч на 6 вересня перша група українських миротворців в кількості 160 чоловік рейсом Миколаїв - Фрітаун літаком Ту-154 Української авіаційної транспортної компанії відбула до Сьєрра-Леоне. Прибуттям 9 вересня до Сьєрра-Леоне другої групи українських миротворців, також в кількості 160 військовослужбовців, було завершено другий етап ротації.

Таким чином, всього в ході ротації українського миротворчого контингенту в Сьєрра-Леоне було замінено 100% особового складу - 524 військовослужбовця 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону та 110 військовослужбовців 20-го окремого вертолітного загону.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також