Визит Министра обороны Украины в Великобританию

12.09.2001, 10:59

10 и 11 сентября проходил официальный визит в Великобританию Министра обороны генерала армии Украины Александра Кузьмука. (укр.)

Візит відбувався відповідно до Плану міжнародного співробітництва Міністерства оборони України на 2001 рік та на запрошення Державного секретаря з питань оборони Великобританії Джоффрі Хуна. Під час візиту було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерствами оборони України та Великобританії щодо співробітництва у військовій сфері. Керівники військових відомств України та Великобританії обговорили стан і перспективи розвитку двосторонніх відносин, спільної європейської політики безпеки та оборони, а також співробітництва Україна-НАТО. Програмою візиту було передбачено відвідання Міністром оборони України генералом армії України Олександром Кузьмуком Дня високоповажних осіб тристоронніх україно-британсько-польських навчань "Козацький степ 2001".

10-11 вересня у Великобританії також відбулося засідання Двосторонньої україно-британської комісії з питань військового співробітництва. Українську делегацію очолював начальник Центру військового співробітництва і верифікації Генерального штабу Збройних Сил - заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-майор Микола Гончаренко. Під час засідання військові делегації обговорили стан виконання спільних заходів у поточному році, а також підписати Програму співробітництва між Міністерствами оборони України та Великобританії на наступний рік.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також