Украинские офицеры учатся "на миротворцев"

17.09.2001, 11:04

34 украинских офицера специального "Ориентационного корпуса" начали занятия по миротворческой тематике в Национальной академии обороны Украины. (укр.)

Протягом вересня їм буде прочитано 38 лекцій, під час яких слухачі отримають необхідний мінімум знань для підготовки та проведення миротворчих операцій під егідою ООН та НАТО. Завершальним етапом навчань стане штабне тренування. До навчального процесу залучено викладачів Канадського міжнародного миротворчого центру, школи Верховного головнокомандувача об'єднаних збройних сил НАТО в Європі, школи НАТО "Shepe" та представників міжнародних організацій, акредитованих в Україні. Оскільки викладання відбувається виключно на англійській мові, перший навчальний тиждень відведено для підвищення та удосконалення рівня мовної підготовки. Наступні заняття будуть присвячені вивченню законодавчої бази діяльності ООН, ОБСЄ, ЄС та інших міжнародних інстанцій у "гарячих точках" нашої планети.

Підготовку офіцерів для служби на штабних і командних посадах в багатонаціональних миротворчих штабах на базі Національної академії оборони України започатковано за ініціативою Міністра оборони України генерала армії України Олександра Кузьмука та Генерального секретаря НАТО лорда Джорджа Робертсона у січні 1999 року. Перший потік навчався торік, у жовтні, а другий - у березні 2001 року. За цей час 60 українських офіцерів отримали сертифікати спеціалістів для роботи в міжнародних миротворчих штабах. Їх занесено до спеціального банку даних міжнародних миротворчих організацій. 22 офіцера вже затребувані і працюють у багатонаціональних штабах.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також