Утверждены новые условия подписки

18.09.2001, 11:26

17 сентября Кабинет Министров Украины принял постановление "Об усовершенствовании порядка проведения подписки периодических печатных изданий", в котором для всех отечественных СМИ создаются равные условия. (укр.)

Протягом останніх кількох років передплатна кампанія на друковані засоби масової інформації проводилася за умов, коли Кабінетом Міністрів затверджувався перелік видань. Ним надавались пільги по їх передплаті та розповсюдженню. Список так званих пільгових видань викликав небезпідставну критику і обурення з боку тих ЗМІ, які не користувалися дотаціями з Держбюджету та покладалися тільки на власні сили.

17 вересня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову No. 1198 "Про вдосконалення порядку проведення передплати періодичних друкованих видань", якою засвідчив відмову від такої практики і створив для вітчизняних ЗМІ рівні умови.

У відповідності до цієї постанови Держкомінформу разом з Мінекономіки та іншими центральними органами виконавчої влади належить розробити та подати до Кабінету Міністрів пропозиції щодо внесення змін до актів законодавства в частині оптимізації тарифів на передплату та доставку періодичних друкованих видань.

Міністерству праці та соціальної політики, Держкомінформу доручено подати пропозиції щодо вдосконалення системи соціального захисту та допомоги журналістам у виконанні своїх професійних обов'язків.

Окрім цього, відповідним центральним органам виконавчої влади доручено розробити комплексні заходи щодо надання цільової адресної підтримки редакціям державних, наукових, освітянських та дитячих видань, заснованих національними творчими спілками.

На виконання постанови Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах дав доручення відповідним центральним органам виконавчої влади здійснити комплексну перевірку системи ціноутворення на послуги Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта" за участю представників Національної Спілки Журналістів та інших громадських журналістських організацій. На меті ставиться відшукати можливості мінімізації тарифів на доставку друкованих видань населенню. У разі, якщо будуть виявлені резерви щодо зменшення цих тарифів, можна прогнозувати не лише покращення фінансового стану конкретних вітчизняних видань, а й те, що преса, яка не користувалася бюджетними дотаціями, стане більш доступною для передплатників.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також