Объявлен конкурс

19.09.2001, 11:00

В Киеве на Европейской площади появится памятник погибшим журналистам. (укр.)

Акція встановлення на будинку Спілки журналістів меморіальної дошки загиблим журналістам матиме продовження: київський міський голова Олександр Омельченко підписав розпорядження про оголошення конкурсу на кращий ескізний проект пам'ятного знака загиблим журналістам. Меморіал має з'явитися на розі Хрещатика та вулиці Трьохсвятительської, біля інформаційної агенції УНІАН, де свого часу розігралася майже детективна історія зі стелою, встановленою журналістами в пам'ять про своїх загиблих колег.

Організатори конкурсу - столичне Управління охорони пам'яток, Національна спілка художників та Спілка журналістів України - для відзначення кращих проектів встановили премії. Переможець отримає 5000 гривень, володарі другої і третьої премій - відповідно 3000 та 2000 гривень. Учасники конкурсу, окрім власного творчого бачення майбутнього пам'ятного знака мусять враховувати архітектурні особливості місцевості, матеріал, з якого буде виконано скульптурну композицію, та орієнтовну вартість проекту. Для творчих пошуків в учасників конкурсу є всього місяць. Підсумки конкурсу будуть підбиті протягом двох тижнів після закінчення терміну подання проектів. Як вдалося з'ясувати "УМ", будівництво пам'ятного знака буде здійснене в рамках реконструкції Європейської площі, а його урочисте відкриття, ймовірно, відбудеться наступного року до Дня журналістики.

Конкурсні роботи слід подавати за адресою: 04070, Київ-70, вул. Спаська, 12, Управління охорони пам'яток історії, культури та історичного середовища, з поміткою "на конкурс". Детальнішу інформацію можна отримати за телефоном у Києві 417-21-06.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також