Нарушитель не прошел

21.09.2001, 18:45

Военнослужащие Войск Противовоздушной обороны Украины вынудили к посадке нарушителя воздушного пространства страны. (укр.)

Сьогодні, 21 вересня, черговими силами Військ Протиповітряної оборони України у взаємодії з органами "Украероруху" в повітряному просторі України над Чорним морем було виявлено літак Ан-26 Суданської авіакомпанії. Державною авіаційною адміністрацією та "Украерорухом" цьому літаку було відмовлено в прольоті повітряним простором України.

При наближенні Ан-26 до державного кордону України було піднято винищувачі бойового чергування, а також приведено в бойову готовність необхідну кількість підрозділів радіолокаційної розвідки та зенітно-ракетний дивізіон. Згідно з відповідними планами військового відомства, про подію було негайно оповіщено органи Служби безпеки України, Державного комітету у справах охорони державного кордону України та Митну службу.

З екіпажем було встановлено зв'язок і визначено точку в Чорному морі, навколо якої судну було наказано знаходитись до прийняття рішення. Екіпаж виконав отриманий наказ, але посилаючись на нестачу пального для повернення, запросив дозвіл на посадку на території України.

У відповідності до прийнятого рішення, о 15:44 за київським часом літак Суданської авіакомпанії під контролем винищувальної авіації України було посаджено на військовий аеродром Бельбек. З моменту посадки Ан-26 на аеродромі Бельбек організовано охорону літака, а екіпаж передано компетентним органам для з'ясування обставин.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також