На конвейере - "Волга"

29.09.2001, 12:18

28 сентября с конвейера украино-российского предприятия "Кременчук-Автозаз" сошел первый автомобиль ГАЗ-3110 "Волга". (укр.)

Українсько-російське підприємство "Кременчук-Aвтозаз" засноване кілька років тому за допомогою відкритого акціонерного товариства "Горьківський автомобільний завод" (м. Нижній Новгород, Росія) і спочатку спеціалізувалося на складанні мікроавтобусів "Газель". За кілька років кременчуцькі підприємці значно збільшили виробничі площі і тепер розширюють асортимент моделей. Зокрема, новозбудований цех по вулиці Салганній є першою чергою потужного комплексу зі складання автомобілів "Волга". Саме в цьому цеху 28 вересня зійшов до покупця перший автомобіль ГАЗ-3110 "Волга", зібраний на кременчуцькому конвеєрі.

Під кінець року підприємство планує зібрати близько 350 легковиків. Загалом же виробничі потужності нового комплексу розраховані на складання 3-4 тисячі автомобілів на рік. А з введенням в дію другої лінії, що намічено на кінець нинішнього року, потужності заводу дадуть змогу складати щороку по 10 тисяч машин.

У першому кварталі наступного року тут будуть збирати також автомобілі УАЗ Ульяновського автозаводу. Ведуться підготовчі роботи до випуску автомобілів ВАЗ та ІЖ-2126.
Инф. газеты "Урядовий кур'єр".

Читайте також