"КАЗАЦКАЯ СТЕПЬ" В БРИТАНИИ

04.09.2001, 11:09

С 3 по 14 сентября на полигоне Стенфорд (Великобритания) проходят трехсторонние украино-польско-британские полевые учения "Казацкая степь-2001". (укр.)

Темою навчань традиційно визначено проведення миротворчої операції багатонаціональним батальйоном з підтримки миру в зоні конфлікту. Під час маневрів військовослужбовці трьох країн матимуть змогу обмінятися досвідом проведення миротворчих операцій, підвищити рівень взаємосумісності, а також покращити свій польовий вишкіл.

Ідея проведення цих навчань виникла у 1996 році під час зустрічі Міністрів оборони України, Великої Британії та Польщі. З пропозицією щодо їх проведення виступив Міністр оборони України генерал армії України Олександр Кузьмук. У 1997 році Україна приймала учасників перших навчань на полігоні "Широкий лан". У 1998 році навчання проходили у Великобританії. "Козацький степ-2000 " відбувся в Криму, поблизу Феодосії.

В навчаннях "Козацький степ-2001" Збройні Сили України буде представлено ротою 95-ої окремої аеромобільної бригади Північного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України у складі 100 військовослужбовців. Загалом же Україну будуть представляти 128 військовослужбовців. З британської сторони братимуть участь 120 військовослужбовців, з польської - 36.

Цьогорічні навчання не мають окремої легенди чи сценарію, за яким будуть діяти всі учасники. Навчання будуть проходити на трьох учбових точках і включатимуть в себе: ознайомлення з прийомами та умовами ведення вогню із стрілецької зброї британських військовослужбовців і практичне виконання стрілецьких вправ, ведення миротворчих дій в умовах сільської місцевості та підготовка та виконання стрибків з парашуту із використанням спорядження британських збройних сил.

Очікується, що під час активної фази навчань за їх ходом спостерігатимуть глави оборонних відомств країн-учасниць: Державний секретар з питань оборони Великої Британії пан Джефрі Хун, Міністр національної оборони Республіки Польща Броніслав Коморовські та Міністр оборони України генерал армії України Олександр Кузьмук.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також