Украинские военные авиаторы не остались без призов

05.09.2001, 10:34

Военно-Воздушные Силы Украины, которые были представлены на авиашоу в Румынии девятью боевыми и военно-транспортными самолетами, получили призы в трех номинациях. (укр.)

Пілотажна група ВПС України "Українські соколи" - за кращий груповий демонстраційний політ", підполковник Федір Тищук - за кращий одиночний пілотаж бойового літака, авіаційні техніки - приз кращій групі технічного забезпечення.

Всього в авіашоу, що проходило 24-27 серпня неподалік від міста Констанца, на аеродромі імені Міхаіла Когалнічану брали участь авіатори з п'ятнадцяти країн Європи та Азії. Тут були представлені військово-повітряні сили Австрії, Бельгії, Данії, Франції, Німеччини, Ізраїля, Італії, Великобританії, Нідерландів, США, Швеції, Туреччини та Хорватії. Зокрема, господарі авіашоу виставили для повітряного показу близько сорока літаків та гелікоптерів та двадцять літальних апаратів для наземного огляду, дванадцять літаків прибули з італійською пілотажною командою "Фрічче Триколоре".

Українська військова делегація вилетіла до Румунії всього через декілька годин після завершення повітряного параду над Хрещатиком на честь 10-ї річниці незалежності України. Серед членів делегації знаходилися безпосередні учасники параду - командир авіаційної ескадрильї з Миргорода підполковник Федір Тищук, який в парадному строю пілотував винищувач Су-27 та пілотажна група на бойових літаках МіГ-29 Військово-Повітряних Сил України "Українські соколи" у складі полковників Віктора Росошанського, Сергія Ковальова, Володимира Топонаря і підполковників Едуарда Сотникова, Ігоря Овчинникова та Михайла Лампіка.

Очолив українську делегацію заступник Головнокомандувача Військово- Повітряних Сил Збройних Сил України з бойової підготовки генерал-лейтенант Олександр Волошенко. У складі офіційної делегації був також Герой України начальник Державного авіаційного науково-випробувального центру Збройних Сил України генерал-майор Юрій Тішков.

Для довідки: перші демонстраційні виступи на бойових літаках військові льотчики ВПС України виконали у 1992 році в Канаді та США на честь 1-ої річниці Незалежності нашої держави. З того часу наші військові авіатори побували на багатьох міжнародних авіаційних виставках, де завоювали чимало престижних нагород.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також