В МИДе Украины состоялась встреча с иностранными дипломатами

05.09.2001, 11:21

3 сентября в Министерстве иностранных дел Украины под председательством заместителя Государственного секретаря МИД Украины Алексея Бережного состоялась встреча руководителей Министерства экономики и по вопросам европейской интеграции Украины с представителями дипломатического корпуса, аккредитованными в Украине. (укр.)

Вiд Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України у зустрiчi взяли участь Мiнiстр Олександр Шлапак, першi заступники державного секретаря Андрiй Гончарук та Iгор Шумило.

Метою зустрiчi стало iнформування дипломатичного корпусу про зусилля уряду України у 2001 роцi на шляху економiчних перетворень, якi були спрямованi на закрiплення тенденцiї до зростання вiтчизняної економiки, а також про першочерговi заходи Кабiнету Мiнiстрiв України на III та IV квартал 2001 року.

Зокрема, керiвництвом Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України було зазначено, що прискорення реформ в аграрному секторi, проведення якiсних структурних зрушень, збалансованiсть бюджету i посилення платiжної дисциплiни створили пiдгрунтя для активiзацiї економiки i, на цiй основi, виконання соцiальних зобов'язань держави перед населенням та розвитку гуманiтарної сфери.

Серед прiоритетних завдань уряду на найближчу перспективу було названо пiднесення добробуту народу, прискорення економiчного зростання, iнтеграцiю нашої держави до Європейського союзу та до свiтової економiчної системи, вступ України до Свiтової органiзацiї торгiвлi.

Зустрiч з закордонними дипломатами, яка завершилась жвавим обговоренням нагальних проблем української економiки засвiдчила значний iнтерес з боку представникiв як зарубiжних країн, так i мiжнародних органiзацiй до процесу економiчних реформ, що здiйснюються в Українi.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також