По примеру ведущих стран мира

07.09.2001, 15:08

В Министерстве иностранных дел Украины с целью повышения уровня реагирования на события в мире создан Центр оперативного реагирования. (укр.)

Центр створено як структурний пiдроздiл Мiнiстерства з метою пiдвищення рiвня реагування зовнiшньополiтичного вiдомства на подiї, що вiдбуваються у країнах та регiонах свiту, постiйного монiторингу надзвичайних та кризових ситуацiй, оперативного забезпечення прав та iнтересiв громадян України за кордоном.

Зазначений пiдроздiл функцiонуватиме цiлодобово i пiдтримуватиме постiйнi контакти з Мiнiстерством з надзвичайних ситуацiй, Мiнiстерством оборони та Мiнiстерством внутрiшнiх справ України.

Український ЦОР обладнаний сучасною технiкою i має всi види зв'язку (електронний, телефонний, факсимiльний) з усiма закордонними установами України. Встановлено також системи постiйного монiторингу за повiдомленнями зарубiжних та вiтчизняних iнформацiйних агентств, друкованих та електронних ЗМI.

За словами представникiв МЗС, створення Центру оперативного реагування є однiєю з вiдповiдей на виклики процесу глобалiзацiї, i значно пiдвищуватиме рiвень оперативностi, мобiльностi та ефективностi зовнiшньополiтичної дiяльностi нашої держави.

Подiбнi структури вже iснують в рамках МЗС провiдних країн свiту.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також